Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall
Vriendenfonds byMashaBakker 1373

Periodiek schenken

 1. Home
 2. Schenken en nalaten
 3. Periodiek schenken

Periodiek schenken

Het voordeel van periodiek schenken

Bij een periodieke schenking krijg je maximaal de helft van het gedoneerde bedrag terug van de Belastingdienst. Hoe groot dit belastingvoordeel voor jou is, hangt onder meer af van je inkomen. Op www.schenkservice.nl/bereken-uw-voordeel kan je het belastingvoordeel eenvoudig berekenen.

Een periodieke schenking is ook voordelig voor het Vriendenfonds. Wij mogen immers voor langere tijd op jouw steun rekenen. Dit geeft zekerheid over de bijdrage die wij kunnen leveren aan onderzoeken en projecten binnen Rijnstate.

Zo geregeld

Een periodieke schenking regel je heel eenvoudig zelf. Je hoeft hiervoor niet naar de notaris. Allereerst bepaal je de hoogte van jouw jaarlijkse gift en in welke termijnen je deze wil betalen. Vervolgens leg je dit vast in een onderhandse samenwerkingsovereenkomst met het Rijnstate Vriendenfonds.


Ja, ik steun het Rijnstate Vriendenfonds met een periodieke schenking

Wil je met een periodieke schenking bijdragen aan de missie van het Rijnstate Vriendenfonds, volg dan de volgende eenvoudige stappen:

 1. Open het formulier overeenkomst periodieke giften Rijnstate Vriendenfonds en vul de gevraagde velden in. Het tweede formulier, het exemplaar voor de ontvanger, wordt automatisch ingevuld.
 2. Print en onderteken zowel het exemplaar voor de schenker als het exemplaar voor de ontvanger.
 3. Stuur beide ondertekende exemplaren naar:
  Rijnstate Vriendenfonds
  Antwoordnummer 111
  6800 WC Arnhem
  Een postzegel is niet nodig.
 4. Het Vriendenfonds vult vervolgens haar onderdelen in op het formulier en ondertekent beide exemplaren. Het exemplaar voor de schenker sturen wij aan je retour, als bewijs voor de Belastingdienst datjew giften volledig fiscaal aftrekbaar zijn.
 5. Heb je geen mogelijkheid om te printen of heb je andere vragen met betrekking tot periodiek schenken; neem dan dan contact met ons op. Wij helpen je graag.


ANBI status: gift 100% voor het goede doel

Het Rijnstate Vriendenfonds beschikt over een ANBI-status. Goede doelen met deze status hoeven geen schenkbelasting over hun ontvangen giften te betalen. Het bedrag dat je wil schenken, komt dus 100% ten goede aan het Rijnstate Vriendenfonds!