Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall
Vriendenfonds byMashaBakker 1767 bijgesneden

Nalaten

Nalaten

Hoe neem ik het Rijnstate Vriendenfonds op in mijn testament?

Het Rijnstate Vriendenfonds kan op twee manieren worden opgenomen in jouw testament. Je benoemt het Vriendenfonds tot (mede-) erfgenaam, of je geeft met een legaat aan welk deel van jouw erfenis je aan het Vriendenfonds wil nalaten:

  • Legaat: Een legaat is een vastgesteld bedrag dat je kan nalaten aan een goed doel, zoals het Rijnstate Vriendenfonds. Dit kan je regelen bij je eigen notaris.
  • Benoeming als erfgenaam: Deze manier van nalaten heet een erfstelling. Eerst worden alle rechten van anderen (boedelkosten, legaten en eventuele schulden) van de totale nalatenschap afgetrokken. Van wat er overblijft krijgen de erfgenamen hun deel.

Speciale wensen

Uiteraard kan je in je testament ook speciale wensen opnemen. Je kan bijvoorbeeld aangeven dat je binnen Rijnstate aan een specifieke afdeling wil nalaten. Of misschien wil je met je nalatenschap een bepaald specialisme of onderzoek naar een ziektebeeld steunen.

Informatie over nalaten aan het Rijnstate Vriendenfonds

Heb je behoefte aan extra informatie of wil je gewoon eens van gedachten wisselen over de verschillende mogelijkheden van nalaten aan het Rijnstate Vriendenfonds? Wij staan je uiteraard graag persoonlijk te woord en zijn bereikbaar op telefoonnummer 06-10509354.

Voor gedetailleerde informatie over nalatenschappen kan je uiteraard ook terecht bij de notaris.

Geen erfbelasting verschuldigd bij nalaten aan Rijnstate Vriendenfonds

Rijnstate Vriendenfonds heeft de ANBI-status: bij nalatenschappen is er geen erfbelasting (successierecht) verschuldigd.