Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Zorgvriendenweek van start!

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Zorgvriendenweek van start!
Algemeen | 5 september 2022

Waarom is het zo belangrijk om vriend of donateur te worden van een ziekenhuis? Tijdens de Zorgvriendenweek staan we stil bij deze vraag en laten we graag zien wat vriendenfondsen voor de huidige en toekomstige patiëntenzorg betekenen.

In deze campagneweek, die loopt van 5 tot 9 september, lichten we dit in meerdere berichten toe. Vandaag, in deel 1 in de spotlights:

Extra patiëntenvoorzieningen

Het Rijnstate Vriendenfonds zet zich al tien jaar lang in voor de realisatie van extra patiëntenvoorzieningen die het verblijf in Rijnstate zo aangenaam mogelijk maken. Dit zijn speciale voorzieningen die niet gefinancierd kunnen worden vanuit de reguliere (medische) ziekenhuisbudgetten en die zonder steun van onze (bedrijfs)vrienden en donateurs niet mogelijk kunnen worden gemaakt.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wellnessbadkamer voor onze patiënten met kanker, een gezellige inrichting van de afdeling Geriatrie, een veilig speelterras voor de zieke kinderen van ons Kindercentrum of een dakterras voor de patiënten die langdurig op de IC moeten verblijven.

Minder stress
Deze voorzieningen dragen bij aan het welzijn van onze patiënten en hun naasten. Een fijnere ziekenhuisomgeving vermindert stress en zorgt ervoor dat patiënten zich meer op hun gemak voelen. Dit heeft een positieve invloed op het herstel.

Volg ons op social media
Ben je benieuwd wat het Rijnstate Vriendenfonds allemaal doet voor de patiënten van Rijnstate? Volg ons deze week op social media en bekijk onze mooie projecten en acties op onze website: https://rijnstatevriendenfonds.nl/

De Zorgvriendenweek is een initiatief van vriendenstichtingen en onderzoeksfondsen van Nederlandse ziekenhuizen.

#rijnstate #rijnstatevriendenfonds #zorgvriendenweek #goeddoel #gemeentearnhem

 

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje