Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Zorgvriendenweek deel 2 – onze inzet voor Wetenschap en onderzoek

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Zorgvriendenweek deel 2 – onze inzet voor...
Algemeen | 6 september 2022

Waarom is het zo belangrijk om vriend of donateur te worden van een ziekenhuis? Tijdens de Zorgvriendenweek staan we stil bij deze vraag en laten we graag zien wat vriendenfondsen voor de huidige en toekomstige patiëntenzorg betekenen.

In deze campagneweek, die loopt van 5 tot 9 september, lichten we dit in meerdere berichten toe. Vandaag, in deel 2 in de spotlights:

Wetenschap en onderzoek

Het Rijnstate Vriendenfonds zet zich al tien jaar lang in om extra wetenschappelijk onderzoek binnen Rijnstate mogelijk te maken. Vaak zijn subsidies niet voldoende om onderzoek te financieren. Op zo'n moment kunnen artsen en onderzoekers van Rijnstate een bijdrage aanvragen bij het Rijnstate Vriendenfonds. Hierdoor krijgen belangrijke nieuwe studies de kans om van start te gaan.

Praktijk- en patiëntgericht
Wetenschappelijk onderzoek en innovatie in ziekenhuizen zijn belangrijk om meer kennis over verschillende ziektebeelden te krijgen en nieuwe behandelingen mogelijk te maken. De onderzoeken binnen Rijnstate zijn praktijk- en patiëntgericht en hebben direct effect op de behandeling en de kwaliteit van leven van onze patiënten.

Help mee meer onderzoek mogelijk te maken
Met jouw steun aan het Rijnstate Vriendenfonds kunnen we nog meer medisch onderzoek uitvoeren en de zorg voor onze patiënten verder verbeteren. Dus meld je nu aan als donateur van het Rijnstate Vriendenfonds. Bedankt!

De Zorgvriendenweek is een initiatief van vriendenstichtingen en onderzoeksfondsen van Nederlandse ziekenhuizen.

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje