Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Verpleegkundig specialist Paulien in actie voor Beweeg- en Beleeftuin

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Verpleegkundig specialist Paulien in acti...
Kanker | 29 april 2021

In haar vrije tijd maakt verpleegkundig specialist oncologie Paulien Keizer (kinder)kleding. Niet alleen voor haar eigen gezin, maar ook voor kennissen en vrienden creëert ze graag leuke outfits. Van ieder verkocht kledingstuk doneert zij twee euro aan de Beweeg- en Beleeftuin voor patiënten met kanker en kwetsbare ouderen in Rijnstate.

Prachtige actie
Een uit de hand gelopen hobby; zo noemt Paulien haar online winkel 'Keizertje' waar ze van vrolijke stofjes (kinder)kleding op bestelling maakt. Haar winkeltje runt ze in haar vrije tijd, naast haar werk als verpleegkundig specialist op het Oncologisch Centrum van Rijnstate. De betrokkenheid bij haar patiënten en haar plezier in het maken van kinderkleding inspireerde haar tot een prachtige actie. Paulien besloot van ieder verkocht kledingstuk twee euro aan de realisatie van de Beweeg- en Beleeftuin in Rijnstate te doneren.

Beweeg- en Beleeftuin voor patiënten met kanker en kwetsbare ouderen
Het mogelijk maken van een Beweeg- en Beleeftuin voor patiënten met kanker en kwetsbare ouderen is een grote wens van de patiënten en medewerkers van het Oncologisch Centrum en de afdeling Geriatrie. In deze Beweeg- en Beleeftuin kunnen patiënten buiten hun kuur/behandeling ondergaan. Bewegen en ontspannen met een prachtig uitzicht over de Arnhemse bossen! Op dit moment wordt er – in samenwerking met het Rijnstate Vriendenfonds - hard geworven om zoveel mogelijk donaties voor dit mooie project op te halen.

Bewegen en ontspannen belangrijk tijdens behandeling
Paulien helpt hier met haar actie graag aan mee en vertelt waarom zij het zo belangrijk vindt dat de Beweeg- en Beleeftuin voor patiënten met kanker en kwetsbare ouderen wordt gerealiseerd:
"Vanuit mijn functie als verpleegkundig specialist op het Oncologisch Centrum spreek ik dagelijks patiënten over het belang en de invloed van leefstijl op ziekte en behandeling. We weten vanuit onderzoek - en ik zie het ook in de praktijk - dat patiënten die fit zijn, voldoende bewegen maar ook voldoende ontspannen, beter door hun behandeling komen en vaak ook minder bijwerkingen ervaren. Daarom is die Beweeg- en Beleeftuin zo belangrijk."

Help jij ook mee?
Wil jij, net als Paulien ook meehelpen de Beweeg- en Beleeftuin voor patiënten met kanker en kwetsbare ouderen mogelijk te maken? Bestel iets moois op de website van Paulien of doneer direct via onze website. Samen maken we meer mogelijk!

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje