Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Konica Minolta sponsort hometrainers en koppelbed voor patiënten Rijnstate

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Konica Minolta sponsort hometrainers en k...
Ouderen | 20 maart 2023

Dichtbij elkaar kunnen slapen, een hand naar elkaar uitsteken en elkaar simpelweg even aanraken; kleine, intieme gebaren die in een laatste levensfase enorm veel troost bieden en van onschatbare waarde zijn. Dankzij een prachtige bijdrage van onze trouwe bedrijfsvriend en sponsor Konica Minolta, is dit nu ook mogelijk voor de meest kwetsbare patiënten in ons ziekenhuis. Want met Konica Minolta's gift konden we een koppelbed aanschaffen; een speciaal gemaakt bedframe met een matras dat naadloos aansluit op een ziekenhuisbed.

Koppelbed
Patricia van Mierlo, klinisch geriater en medisch consulent Palliatieve Zorg bij Rijnstate: "Het koppelbed zal worden ingezet voor onze geriatrische, oncologische en palliatieve patiënten. Wij zijn Konica Minolta enorm dankbaar dat dankzij dit koppelbed die troostende nabijheid van een dierbare in de laatste momenten van iemands leven, of op momenten van verwarring of angst, nu ook in het ziekenhuis mogelijk is.

Hometrainers op isolatiekamers
Naast het koppelbed sponsorde Konica Minolta het afgelopen jaar ook de aanschaf van drie hometrainers voor in de isolatiekamers op de afdeling oncologie. Hiermee wordt het voor patiënten die in isolatie verpleegd moeten worden, mogelijk om te bewegen. Dit ondersteunt het herstel en zorgt voor welkome afleiding tijdens zo'n zware opname in isolatie, die soms wel weken lang kan duren.

Reactiverend verplegen
Ingeborg van der Ploeg, gespecialiseerd regieverpleegkundige: "De hometrainers passen perfect bij het reactiverend verplegen, wat wij op onze afdeling toepassen. Dat betekent dat we onze patiënten stimuleren om tijdens hun opname zoveel mogelijk in beweging te blijven. Hiermee voorkom je een snelle achteruitgang van spiermassa en conditie en dit kan een positieve bijdrage leveren aan het herstel."

Juist voor deze groep patiënten
Xavier Biermez, Managing Director bij Konica Minolta Business Solutions België NV/SA & Nederland BV vertelt: " Wij zijn blij te kunnen bijdragen aan dit project. Juíst voor deze groep patiënten, waar velen zich aan kunnen relateren. Want wie kent er niet iemand met kanker, die gun je de beste zorg en een zo spoedig mogelijk herstel. En als een geliefd ouder persoon in het ziekenhuis moet worden opgenomen, wil je dat hij of zij zich zo comfortabel mogelijk voelt, met zo min mogelijk angst of onrust. Wij zijn er trots op dat we dit voor de patiënten van Rijnstate mogelijk kunnen maken."

Al sinds 2016
Tino van Lienden, Account Director Health & Care bij Konica Minolta, vult aan: "Al sinds 2016 ondersteunen wij de projecten van het Rijnstate Vriendenfonds. Wij hebben er als Konica Minolta destijds speciaal voor gekozen om projecten voor kwetsbare ouderen en ouderen met kanker te sponsoren."

Op de foto vlnr: Xavier Biermez - Gert Lambers, Marketing Director bij Konica Minolta Business Solutions Belgium, Netherlands and Aurelium - Ingeborg van der Ploeg, gespecialiseerd regieverpleegkundige, Patricia van Mierlo, Tino van Lienden en Esther Nijveldt, Teammanager Zorg

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje