Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Fitter de operatie in dankzij bijdrage Vriendenfonds

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Fitter de operatie in dankzij bijdrage Vr...
Kanker | 27 februari 2023

"Bij elke training voelde ik me fitter worden om de operatie aan te kunnen."

Dankzij onze donateurs en bedrijfsvrienden hebben we voor onze patiënten in het Prehabilitatiecentrum een nieuw krachtapparaat kunnen aanschaffen! Deze apparatuur wordt ingezet bij de prehabilitatie (o.a. trainen voor de operatie bij oncologische chirurgie) en bij de hartrevalidatie.

Fitter en positiever
Frans Verbeten, een van de patiënten, is onder begeleiding van fysiotherapeut Melissa Peters aan het trainen. Hij vertelt: "Ik moet over enkele dagen een zware operatie ondergaan. Helaas was mijn conditie door mijn ziekte sterk teruggelopen. Ik heb nu een maand lang, twee keer per week, onder begeleiding getraind. Bij elke training voelde ik me fitter worden om de operatie aan te kunnen. Mijn weerstand en conditie zijn enorm verbeterd en ik voel me veel fitter en positiever. En wat ook fijn is; ik slaap er beter van! Het gevoel dat ik zelf kan bijdragen aan een beter herstel, dat doet me goed. Het is geweldig dat er een prehabilitatiecentrum en een Rijnstate Vriendenfonds is, die dit samen met donateurs en bedrijfsvrienden mede mogelijk maken."

Sneller herstel en kans op complicaties kleiner
Andre Zijta, Teammanager Fysiotherapie en Revalidatie, vertelt: "In ons Rijnstate prehabiliatiecentrum, werken we samen met patiënten aan hun conditie, zodat ze voorafgaand aan een zware operatie of chemotherapie zo sterk en fit mogelijk hun behandeltraject in kunnen gaan. Wetenschappelijk is aangetoond dat het herstel van fittere patiënten sneller verloopt en dat de kans op complicaties kleiner is. Het krachtapparaat dat we hadden was sterk verouderd en niet meer bruikbaar. We zijn dankbaar dat we dankzij de financiële steun van het Rijnstate Vriendenfonds voor onze patiënten een nieuw exemplaar hebben kunnen aanschaffen, met nu al geweldig resultaat.

Bedankt!
❤Heel veel dank aan onze donateurs voor hun waardevolle bijdrage én aan onze sportieve collega's die vorig jaar speciaal om geld in te zamelen voor dit doel een pittige sponsortocht op Mallorca fietsten!

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje