Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Fietslabyrint voor patiënten afdeling Psychiatrie

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Fietslabyrint voor patiënten afdeling Psy...
Speciale Projecten | 20 april 2021

Met de financiële steun van onze vaste donateurs worden mooie extra’s voor de patiënten van Rijnstate gerealiseerd. Zo kon de afdeling Psychiatrie met een bijdrage vanuit het Vriendenfonds onlangs een fietslabyrint voor hun patiënten aanschaffen. Hoe blij ze hiermee zijn, lees je in hun enthousiaste reactie hieronder!

Even elders
“Rijnstate Vriendenfonds maakt fietsen voor onze patiënten mogelijk! Op de open én op de gesloten afdeling van Psychiatrie Rijnstate wordt voortaan volop gefietst met fietslabyrint. Dit komt de fitheid van onze patiënten zowel lichamelijk als mentaal ten goede, want hoe leuk is het om de fiets pakken en door je eigen dorp of stad te fietsen.  Ook voor het personeel is het een mooie tool om in gesprek te zijn met onze patiënten; welke vakantieland vond je mooi, waar ben je geboren, waar wil je nog heel graag heen. Middels het fietslabyrint brengen we het in beeld en zijn de patiënten voor even elders.”

Wat is een Fietslabyrint
Met een Fietslabyrint kunnen patiënten eenvoudig met een bedfiets of hometrainer mooie virtuele fietstochten maken. Zodra de trappers in beweging komen, fietst de patiënt, al naar gelang zijn of haar keuze, een prachtige route door een stad of natuurgebied dat op een beeldscherm wordt getoond. Het ziekenhuis verdwijnt even naar de achtergrond. Zo zorgt het fietslabyrint op een bijzondere manier tegelijkertijd voor beweging én ontspanning en dat heeft een positief effect op het herstel van de patiënt.


Andere afdelingen
Al eerder konden de Longafdeling en de Dialyse-afdeling van Rijnstate met behulp van een bijdrage vanuit het Vriendenfonds en via crowdfunding een fietslabyrint voor hun patiënten aanschaffen. Ook op deze afdelingen waren de reacties van zowel het personeel als de patiënten erg positief.


Ook bijdragen aan het welzijn van onze patiënten?
Wil jij ook bijdragen aan deze mooie extra projecten of onderzoeken ten bate van het welzijn van onze patiënten? Word dan donateur van het Rijnstate Vriendenfonds en help mee. Samen maken we meer mogelijk!

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje