Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Artsen en collega's fietsen voor een sneller herstel van onze oncologische patiënten

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Artsen en collega's fietsen voor een snel...
Kanker | 9 mei 2023

In drie dagen maar liefst 300 kilometer fietsen, met als kers op de taart de beklimming van de roemruchte Mont Ventoux. Een sportieve groep artsen en collega's van Rijnstate gaat deze uitdaging op 20 mei met heel veel enthousiasme aan! Want met deze actie hebben ze een heel mooi doel voor ogen; zoveel mogelijk geld bij elkaar fietsen voor een fijne en uitnodigende ruimte op de afdeling Oncologie, waar onze patiënten kunnen eten, relaxen en actief bezig zijn.

Reactiverend verplegen
De inrichting van deze ruimte kan niet gefinancierd worden vanuit de reguliere ziekenhuisbudgetten en daarom gaan onze collega's de pedalen op! De ruimte die ze willen realiseren is onderdeel van het concept 'reactiverend verplegen' dat zoveel mogelijk op de oncologische afdelingen wordt toegepast. Uitgangspunt bij reactiverend verplegen is dat we de ge­zond­heid van on­ze pa­ti­ën­ten ex­tra sti­mu­le­ren door veel aan­dacht te schenken aan be­we­ging, ont­span­ning en voe­ding. Dit be­vor­dert het her­stel en zo kun­nen we de ach­ter­uit­gang in func­tie en spier­kracht zo­veel mo­ge­lijk be­per­ken.

Meer mens en minder patiënt
'Bij reactiverend verplegen stimuleren we de patiënten om zoveel mogelijk activiteiten te doen, die ze thuis ook al deden', vertelt Marina van Gelder, divisiemanager oncologische zorg en één van de sportieve deelnemers. 'Zo winnen ze een stukje autonomie terug; meer mens en minder patiënt.'

Steun met een donatie!
Wil jij deze groep sportievelingen een duwtje in de rug geven? Steun dan hun actie met een donatie en help mee deze waardevolle ruimte voor onze oncologische patiënten te realiseren!

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje